Információk

Kedves ifjú pár, ha idáig eljutottatok, remélem tetszettek a képeim és szeretnétek pár kérdésre választ kapni. Az árakat itt találjátok, az egyszerűség kedvéért csomagokba rendezve. Ezeket az  eddigi tapasztalataim és a korábbi megrendelések alapján próbáltam összeállítani. Természetesen nyitott vagyok egyedi megoldásokra. A megállapodásunkat szerződésben rögzítjük.
Mielőtt továbblépnél, bemutatkozom: Varga István vagyok, fotográfus. A fotózás hobbiként indult nálam, ami idővel megszállottsággá nőtte ki magát. Számomra nem volt elég a magamtól összeszedett sok-sok információ a fotózásról, többet akartam: a szakmám lett a fotográfia, ennek minden területén igyekeztem a legjobbaktól tanulni. Ez a tanulás örök és folyamatos, ami előrevisz ebben a szakmában. Képeimen az egyszerűség kapja a főszerepet. Igyekszem kerülni a megrendezett dolgokat, sokszor rögzítek elkapott, őszinte pillanatokat. A fotózás nálam nem mérhető időben, vagy a képek számában. Amíg nem vagyok elégedett az eredménnyel, nincs megállás.
2014-től tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Világszövetségének.

Alap csomag

– kreatív fotózás (1 óra)
– szertartások fotózása
– csoportképek fotózása
– lakodalom fotózása 11 óráig
– képek :felhő alapú tárhely 3 hónapos elérhetőséggel
(teljes rendelkezésre állási idő 8 óra)

 

Standard csomag

– smink és frizura fotózása (8 órai kezdés)
– öltözködés fotózása ( akár #studio31 használattal)
– kreatív fotózás (2 óra)
– szertartások fotózása
– csoportképek fotózása
– lakodalom fotózása (menyecske tánccal bezárólag)
– képek : felhő alapú tárhely 6 hónapig elérhető teljes anyaggal+ pendrive
(teljes rendelkezésre állási idő 15 óra)

Teljes csomag

– jegyes fotózás (külön álló napon)
– smink és frizura fotózása (akár #studio31 használattal)
– öltözködés fotózása (akár különálló napon #studio31 budoir room használatával)
– kreatív fotózás (akár különálló napon)
– szertartások fotózása
– csoportképek fotózása
– lakodalom fotózása (menyecske tánccal bezárólag)
– képek : felhő alapú tárhely 1 évi elérhetőséggel + pendrive
(teljes rendelkezésre állási idő 19 óra)

Esküvői csomagok részei

Néhány fogalom ami esetleg tisztázásra szorulhat
Jegyes fotózás : Az esküvő előtti teljes értékű fotózás, ahol a szerelem és romantika megjelenítése az elsődleges a fényképeken. A jegyesfotózás a teljes csomag része, ez nálam semmilyen egyéb költségeket nem vonz maga után. Ennek általában 1-2 óra az időtartama. Kérhetsz természetesen külön jegyes fotózást, ennek áráról érdeklődj külön.
Készülődés fotózása: A felkészülés pillanatai. Sok pár csak az öltözködést tekinti készülődésnek, pedig ide tartozik a smink és frizura készítése alatt történő fotózás. Elhiheted örök emléket fognak számodra adni ezek a felvételek.
Öltözködés: Ez bizony az öltözés ahogy gondoltad. Természetesen az öltözködést abból a stádiumból fotózom, ahonnan szeretnéd, de alapból ez már a szinte teljesen felvett ruhától indul. Nem csak a menyasszony hanem a vőlegény is részesül belőle.

Szeretnél valami egyedit? Használd ki az öltözködéshez a #studio31 budoir helyiségét, ahol akár a fodrászod vagy a sminkesed is kellemes körülmények között készíthet fel téged az esküvődre.
Nem kell többé aggódni, hogy a készülődés képein oda nem illő dolgok láthatóak majd. A készülődésre a stúdió használat most ajándék, és a standard csomag része.
A Teljes csomag is bővült. Különálló budoir készülődés fotózás amit kapsz hozzá. Mit jelent ez? Egy teljesen különálló öltözködés fotózás, ami bensőségesebb, intimebb pillanatokat is megörökít az esküvő előtti napok valamelyikében. További részleteket a csomagra vonatkozó árajánlat kéréskor kaphatsz.

Kreatív fotózás: A beállított képek elkészítésének is szokták nevezni. Ez történhet belső vagy külső helyszínen egyaránt. Megoldható az esküvő napján vagy azt megelőzően/követően is ami megállapodás kérdése. A részleteiről természetesen külön beszélünk többször is.
Ceremónia/ szertartás: Polgári és egyházi házasságkötési szertartás, ahol majd hivatalosan házastárssá nyilvánít benneteket az anyakönyvvezető.
Lakodalom: A nap kiteljesedése. A lakodalom alatti mulatság, menyasszonytánc, torta vágás, menyecsketánc megörökítése. Az itt készített felvételekben igyekszem nem a szokásos merev, statikus felvételeket elkészíteni. Szeretem ha egy kép "él", azon megjelenik az érzése és a hangulata a bulinak.

 

 

Amennyiben konkrét árajánlatot kérsz az esküvődre, kérlek add meg az időpontját és a helyszínt. Ha előre eltervezett elképzeléseid vannak, azt is megírhatod, igyekszem hamar válaszolni.

Bármilyen felmerülő kérdésedre szívesen válaszolok.

Felszerelés

“Jó nagy gépe van, biztos profi!” A mondat, amely sokszor elhangzik, csak fél igazság. A jó fotós az adott helyzetre megfelelő géppel tökéletes képet fog készíteni. Más felszerelés szükséges egy tájkép elkészítéséhet, és más egy esküvői fotós számára.
Gyakran kell rosszul megvilágított helyen – templomban, kültéren alkonyatkor – képet készíteni, amely megfelelő kivitelezéséhez professzionális eszközökre van szükség. Sokszor a feladat szinte meghaladja a technikai lehetőségeket, ekkor pedig kreativitásra van szükség. Nekem a Nikon D850 rendszer vált be, a megfelelő fényerős objektívek használatával. Természetesen felváltva használom a korábbi D750-el, mert egy gép nem adja meg azt a biztonságot amely a Ti életre szóló napotok dokumentálásához és megörökítéséhez szükséges. Kedvenc eszközeim között megtalálhatóak a Sigma Art sorozat tagjai és a "hagyományos" Nikon felső kategóriás objektívek. Felszerelésből minden alkalomra többet viszek így nem lehet gond egy esetleges meghibásodás. Az általam használt gépek, egyből két memória kártyára rögzítik a felvételeket így mindjárt biztonsági mentés is készül a képekről. Miért van szükség mindenből tartalékra? Megismételhetetlen, egyszeri pillanatok fotózását vállalom, ahol a technikai korlátok nem lehetnek egyben akadályok is.