Információk

Kedves ifjú pár, ha idáig eljutottatok, remélem tetszettek a képeim és szeretnétek pár kérdésre választ kapni. Az árakat itt találjátok, az egyszerűség kedvéért csomagokba rendezve. Ezeket az  eddigi tapasztalataim és a korábbi megrendelések alapján próbáltam összeállítani. Természetesen nyitott vagyok egyedi megoldásokra. A megállapodásunkat szerződésben rögzítjük.
Mielőtt továbblépnél, bemutatkozom: Varga István vagyok, fotográfus. A fotózás hobbiként indult nálam, ami idővel megszállottsággá nőtte ki magát. Számomra nem volt elég a magamtól összeszedett sok-sok információ a fotózásról, többet akartam: a szakmám lett a fotográfia, ennek minden területén igyekeztem a legjobbaktól tanulni. Ez a tanulás örök és folyamatos, ami előrevisz ebben a szakmában. Képeimen az egyszerűség kapja a főszerepet. Igyekszem kerülni a megrendezett dolgokat, sokszor rögzítek elkapott, őszinte pillanatokat. A fotózás nálam nem mérhető időben, vagy a képek számában. Amíg nem vagyok elégedett az eredménnyel, nincs megállás.
2014-től tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Világszövetségének.

Alap csomag

– kreatív fotózás (2 óra)
– szertartások fotózása
– csoportképek fotózása
– lakodalom fotózása 11 óráig
– képek : pendrive
(teljes rendelkezésre állási idő 9 óra)

 

Standard csomag

– smink és frizura fotózása (9 órai kezdés)
– öltözködés fotózása
– kreatív fotózás (2 óra)
– szertartások fotózása
– csoportképek fotózása
– lakodalom fotózása (menyecske tánccal bezárólag)
– képek : egyedi pendrive + ajándék fotókönyv
(teljes rendelkezésre állási idő 15 óra)

Teljes csomag

– jegyes fotózás (külön álló napon)
– smink és frizura fotózása
– öltözködés fotózása
– kreatív fotózás (akár különálló napon)
– szertartások fotózása
– csoportképek fotózása
– lakodalom fotózása (menyecske tánccal bezárólag)
– képek : egyedi pendrive + ajándék fotókönyv
(teljes rendelkezésre állási idő 19 óra)

Esküvői csomagok részei

Néhány fogalom ami esetleg tisztázásra szorulhat
Jegyes fotózás : Az esküvő előtti teljes értékű fotózás, ahol a szerelem és romantika megjelenítése az elsődleges a fényképeken. A jegyesfotózás a teljes csomag része, ez nálam semmilyen egyéb költségeket nem vonz maga után. Ennek általában 1-2 óra az időtartama. Kérhetsz természetesen külön jegyes fotózást, ennek áráról érdeklődj külön.
Készülődés fotózása: A felkészülés pillanatai. Sok pár csak az öltözködést tekinti készülődésnek, pedig ide tartozik a smink és frizura készítése alatt történő fotózás. Elhiheted örök emléket fognak számodra adni ezek a felvételek.
Öltözködés: Ez bizony az öltözés ahogy gondoltad. Természetesen az öltözködést abból a stádiumból fotózom, ahonnan szeretnéd, de alapból ez már a szinte teljesen felvett ruhától indul. Nem csak a menyasszony hanem a vőlegény is részesül belőle.
Kreatív fotózás: A beállított képek elkészítésének is szokták nevezni. Ez történhet belső vagy külső helyszínen egyaránt. Megoldható az esküvő napján vagy azt megelőzően/követően is ami megállapodás kérdése. A részleteiről természetesen külön beszélünk többször is.
Ceremónia/ szertartás: Polgári és egyházi házasságkötési szertartás, ahol majd hivatalosan házastárssá nyilvánít benneteket az anyakönyvvezető.
Lakodalom: A nap kiteljesedése. A lakodalom alatti mulatság, menyasszonytánc, torta vágás, menyecsketánc megörökítése. Az itt készített felvételekben igyekszem nem a szokásos merev, statikus felvételeket elkészíteni. Szeretem ha egy kép "él", azon megjelenik az érzése és a hangulata a bulinak.

 

 

Amennyiben konkrét árajánlatot kérsz az esküvődre, kérlek add meg az időpontját és a helyszínt. Ha előre eltervezett elképzeléseid vannak, azt is megírhatod, igyekszem hamar válaszolni.

Bármilyen felmerülő kérdésedre szívesen válaszolok.

Felszerelés

“Jó nagy gépe van, biztos profi!” A mondat, amely sokszor elhangzik, csak fél igazság. A jó fotós az adott helyzetre megfelelő géppel tökéletes képet fog készíteni. Más felszerelés szükséges egy tájkép elkészítéséhet, és más egy esküvői fotós számára.
Gyakran kell rosszul megvilágított helyen – templomban, kültéren alkonyatkor – képet készíteni, amely megfelelő kivitelezéséhez professzionális eszközökre van szükség. Sokszor a feladat szinte meghaladja a technikai lehetőségeket, ekkor pedig kreativitásra van szükség. Nekem a Nikon D750 rendszer vált be, a megfelelő fényerős objektívek használatával. Kedvenc eszközeim között megtalálhatóak a Sigma Art sorozat tagjai és a "hagyományos" Nikon felső kategóriás objektívek. Felszerelésből minden alkalomra többet viszek így nem lehet gond egy esetleges meghibásodás. Az általam használt gépek, egyből két memória kártyára rögzítik a felvételeket így mindjárt biztonsági mentés is készül a képekről. Miért van szükség mindenből tartalékra? Megismételhetetlen, egyszeri pillanatok fotózását vállalom, ahol a technikai korlátok nem lehetnek egyben akadályok is.