Információk

Üdvözöllek!

Varga István vagyok, fotográfus.
A fotózás egy hobbiként indult nálam, ami idővel megszállottsággá nőtte ki magát. Számomra nem volt elég a magamtól összeszedett sok-sok információ a fotózásról, többet akartam: a szakmám lett a fotográfia. A fotózás minden területén igyekeztem a legjobbaktól tanulni. Ez a tanulás örök és folyamatos, ami előrevisz ebben a szakmában.
Képeimen az egyszerűség kapja a főszerepet. Igyekszem kerülni a megrendezett dolgokat, sokszor rögzítek elkapott, őszinte pillanatokat.
A fotózás nálam nem mérhető időben, képek számában. Amíg nem vagyok elégedett az eredménnyel, nincs megállás.
2014-től tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. Képeim több kiállításon is megjelentek a környező országokban is.

Felszerelés

“Jó nagy gépe van, biztos profi!” A mondat, amely sokszor elhangzik, csak fél igazság. A jó fotós az adott helyzetre megfelelő géppel tökéletes képet fog készíteni. Más felszerelés szükséges egy tájkép elkészítéséhet, és más egy esküvői fotós számára.
Gyakran kell rosszul megvilágított helyen – templomban, kültéren alkonyatkor – képet készíteni, amely megfelelő kivitelezéséhez professzionális eszközökre van szükség. Sokszor a feladat szinte meghaladja a technikai lehetőségeket, ekkor pedig kreativitásra van szükség. Nekem a Nikon D750 rendszer vált be, a megfelelő fényerős objektívek használatával. Ezekből minden alkalommal többet viszek magammal. Az általam használt gépek, egyből két memória kártyára rögzítik a felvételeket így mindjárt biztonsági ments is készül a képekről. Miért van szükség mindenből tartalékra?Megismételhetetlen, egyszeri pillanatok fotózását vállalom, ahol a technikai korlátok nem lehetnek egyben akadályok is.

Az elkészült kidolgozott felvételeket esküvők esetén pendrive-on adom át. A különböző csomagok tartalmaznak más más mennyiségben papírra kidolgozott felvételeket is. Teljes szolgáltatás kérése esetén pedig egy ajándék fotókönyv is átadásra kerül számodra.
 

Esküvői csomagok részei

Jegyes fotózás


Az esküvő előtti teljes értékű fotózás, ahol a szerelem és romantika megjelenítése az elsődleges a fényképeken.
A jegyesfotózás a teljes csomag része, ez nálam semmilyen egyéb költségeket nem vonz maga után.

Készülődés fotózása


A felkészülés pillanatai. Smink és frizura elkészítése alatt történő fotók készítése.

Kreatív fotózás


A beállított képek elkészítésének is szokták nevezni. Ez történhet belső vagy külső helyszínen egyaránt. Ha megoldható, célszerű nem az esküvő napjára tenni, hiszen épp elég izgalom fog már jutni arra a napra. Általában az esküvőt követő néhány napon belül szokott megtörténni.

Szertartások fotózása


Polgári és egyházi házasságkötési ceremóniák

Lakodalom


A nap kiteljesedése. A lakodalom alatti mulatság, menyasszonytánc, torta vágás, menyecsketánc megörökítése.

Bármilyen felmerülő kérdésedre szívesen válaszolok.